El passat dijous 4 de novembre, el claustre de l’IEC va acollir la primera hora del programa La tarda de Catalunya Ràdio que condueix el periodista Òscar Fernández i que compta amb la col·laboració de l’escriptora Empar Moliner. En un format de tertúlia es va fer un repàs exhaustiu de l’organització, les activitats i les funcions de l’IEC. A la tertúlia van participar la presidenta de l’IEC, Teresa Cabré; la presidenta de la Secció de Ciències i Tecnologia, Alícia Casals; el president de la Secció de Filosofia i Ciències Socials, Jaume Guillamet; el president de la Secció Històrico-Arqueològica, Ramon Pinyol, i la presidenta de la Societat Catalana de Biologia, Montserrat Corominas.
Els membres de l’IEC van explicar que la institució, a més a més d’Acadèmia de la Llengua, és un espai privilegiat pel diàleg entre les ciències i les lletres, per l’intercanvi d’idees des de la mirada catalanística en un senti ampli. Durant la conversa es van destacar els diferents informes impulsats per l’IEC, i especialment, com a exemple de transversalitat, el que té per títol Allò que hem après de la COVID-19, que es presentarà aquest desembre. «L’IEC és una reserva i un generador de coneixement útil al servei del país» va recordar la presidenta Cabré, que també va afirmar que l’IEC és un think tank no partidista que té com a objectiu assessorar els poders públics.
Per la seva banda, Empar Moliner va demanar «més interacció dels membres de l’IEC amb les generacions joves, com avui passa aquí amb el sector del vi». Precisament aquell mateix dia va tenir lloc a la seu de l’IEC la jornada commemorativa dels vint-i-cinc anys de la Secció de Viticultura i Enologia de la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA). La celebració va incloure un tast de vins.
Podeu escoltar la tertúlia completa aquí. |