Els tres primers classificats, que van merèixer medalla d’or, van ser, per aquest ordre, Laia Oleart Rabanal (Escola Frederic Mistral - Tècnic Eulàlia, de Barcelona), Francisco Valverde Hernández (Sagrat Cor Diputació, de Barcelona) i Laia Abio Buil (Institut Jaume Vicens Vives, de Girona). En el quart i cinquè lloc, van classificar-se i obtenir medalla de plata, el lleidatà Aleix Guiu Costa (Institut la Mitjana) i Alba Cartró Peris (Escola Montagut, de Vilafranca del Penedès). El sisè classificat, de Barcelona, va obtenir medalla de plata, mentre que els altres catorze semifinalistes van obtenir medalla de bronze.
El certamen català es va desenvolupar a principis de febrer i va aplegar tres-cents alumnes de segon curs de batxillerat de 93 centres educatius diferents. Les proves van començar amb una primera fase teòrica, en la qual van participar tots els alumnes inscrits i que va tenir lloc en les cinc seus del concurs (Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona i Vic). Els vint alumnes que van quedar semifinalistes van accedir a la prova pràctica, que es va fer a la Universitat de Barcelona i que, finalment, va decidir qui són els representants catalans al certamen estatal. A l’Olimpíada espanyola competiran els millors classificats de les disset comunitats i les dues ciutats autònomes de l’Estat.
Posteriorment, els quatre millors classificats del campionat estatal tindran l’opció de participar en la XXXIV Olimpíada Internacional de Biologia (IBO), que se celebrarà a la Unió dels Emirats Àrabs al juliol. Així mateix, els alumnes classificats de la cinquena a la vuitena posició en el certamen estatal participaran en la XVI Olimpíada Iberoamericana de Biologia (OIAB), que tindrà lloc a Madrid durant el mes de setembre.
L’Olimpíada l’organitzen anualment i de manera voluntària un grup de professors de secundària, docents de diferents universitats i representants d’entitats relacionades amb la biologia. L’objectiu és incentivar l’interès dels estudiants de batxillerat en l’àmbit de la biologia i reconèixer públicament el seu esforç per animar-los a continuar estudiant aquesta ciència. A més, també vol ser una oportunitat perquè els estudiants coneguin altres alumnes interessats en aquesta disciplina.
L'acte de cloenda el van organitzar la Societat Catalana de Biologia i la lnstitució Catalana d'Història Natural, filials de l'IEC.
|