Martí Dominguez Romero,membre de la Secció de Ciències Biològiques, va guanyar el dia 8 de novembre el IV Premi Proa de novel·la, atorgat pel Grup 62, amb l'obra Mater,una novel·la sobre biogenètica i maternitat.
Eulàlia Duran i Grau, membre emèrita de la Secció Històrico-Arqueològica, va ser guardonada amb el Premi d'Honor de la Història per la seva trajectòria, especialment per la seva recerca sobre el Renaixement i per ser una de les impulsores principals dels estudis històrics sobre els Països Catalans. El Premi és atorgat per la revista Sàpiens, i li fou concedit en el marc de la Nit de la Història el passat 2 de novembre.
Manuel Esteller Badosa,membre de la Secció de Ciències Biològiques, va rebre el dia 10 de novembre el premi Constantes y Vitales a la trajectòria científica en investigació biomèdica pels seus estudis sobre el càncer.
Marta Estrada i Miyares, membre emèrita de la Secció de Ciències Biològiques, va ser guardonada el 18 d'octubre, en el marc dels XXI Premis Fundació FiraGran, per la seva aportació internacional com a oceanògrafa i biòloga marina. Els premis Fundació FiraGran tenen com a objectiu reconèixer la trajectòria de persones grans actives en diferents àmbits com ara el cultural, l'esportiu, el professional i el social.
Ramon Gomis de Barbarà,membre emèrit de la Secció de Ciències Biològiques, va ser nomenat soci d'honor del Centre de Lectura de Reus el dia 25 d’octubre.
Josep Peñuelas i Reixach,membre de la Secció de Ciències Biològiques, ha estat inclòs en la llista del 2 % dels científics més influents del món, segons el rànquing de la Universitat de Stanford.
Rosa M. Poch Claret, membre de la Secció de Ciències i Tecnologia, va ser reelegida presidenta del Grup Intergovernamental Tècnic de Sòls de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l’Alimentació (FAO). Serà el seu segon mandat, i és l'única representant de l'Estat espanyol i una de les cinc europees al panel, format per vint-i-set experts d'arreu del món. Ocuparà el càrrec fins al 2025.
Carme Torras i Genís,membre de la Secció de Ciències i Tecnologia, va rebre el Premi «Nit de la Robòtica» 2022 a la carrera acadèmica, el 20 d'octubre. Aquest premi s'atorga a les persones amb una trajectòria professional destacada en l'àmbit de la robòtica, que hagin contribuït d'una manera rellevant al desenvolupament d'aquesta tecnologia.
Josep Vallverdú i Aixalà,membre emèrit de la Secció Filològica, va ser nomenat fill adoptiu de les Borges Blanques el dia 12 de novembre. Així mateix, també va ser homenatjat, amb quaranta professionals més de la literatura catalana infantil i juvenil, per la Institució de les Lletres Catalanes i el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, en el context del programa Sèniors Literaris, el dia 15 de novembre a la Sala Moragues del Born Centre Cultural de Barcelona. |