El Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT) conté les dades resultants del treball terminològic dut a terme durant el darrer any en el marc del projecte DEMCAT, el qual té com a objectiu l’elaboració d’un nou diccionari de medicina en llengua catalana. El DEMCAT és un projecte conjunt de l’Institut d’Estudis Catalans, l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears, Enciclopèdia Catalana, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i el Centre de Terminologia TERMCAT.
|
Actualment l’obra conté més de 75.700 fitxes, cadascuna de les quals ofereix els termes catalans amb definició, equivalents (en castellà, francès i anglès) i, en els casos pertinents, nomenclatures científiques, a més a més de notes complementàries.
En aquesta actualització s’ha treballat sectorialment en uns 2.150 termes, sobretot de genètica mendeliana, especialitats quirúrgiques i farmacologia. També, gràcies als treballs en curs en col·laboració amb institucions de referència i a les consultes terminològiques, s’han revisat grups de termes d’àrees diverses (immunologia, epidemiologia o dermatologia) amb un interès especial per la COVID-19 i s’han fet més de cinquanta altes de fitxes noves, com ara antihiperlipèmic, braç cromosòmic curt, excés de mortalitat, perioperatori o superdominància.
El diccionari està integrat dins de la col·lecció «Diccionaris en Línia» del TERMCAT, que ofereix més de cent seixanta títols dedicats a diversos àmbits d’especialitat. |
|