La jornada va començar amb la benvinguda de Sergi Cortiñas Rovira, president de la Societat Catalana de Comunicació (SCC), que va destacar que «les tesis doctorals són un format de recerca molt important». Tot seguit, Frederic Pahisa Fontanals, secretari de la SCC, va donar pas a les diferents intervencions.
Aida Martori Munsant (Universitat Autònoma de Barcelona) va exposar la seva investigació, centrada en TV3 i el seu intercanvi de continguts amb la resta de mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i amb altres televisions de proximitat.
Tot seguit, Maria-José Masanet Jordà (Universitat Pompeu Fabra) va explicar que la seva tesi se centra en la representació que fan les sèries de televisió de les relacions amoroses i sexuals entre els adolescents i en com aquests reben aquestes escenes.
A continuació, Carlota M. Moragas-Fernández (Universitat Rovira i Virgili) va referir-se al seu treball com l’anàlisi del discurs polític des d’un punt de vista comunicatiu —i no de ciència política— en l’esfera pública virtual que és Twitter.
Després, Marc Polo López (Universitat Ramon Llull) va detallar que la seva tesi investiga els canvis que han provocat els nous tipus de consum televisiu al negoci publicitari.
Seguidament, Maria Vállez Letrado (Universitat Pompeu Fabra) va apuntar que la seva recerca s’ocupa de la comunicació digital en un entorn web i de l’àmbit de la documentació.
Finalment, María Victoria Mas (Universitat Internacional de Catalunya) va explicar que la seva tesi es va centrar en com les empreses de premsa poden utilitzar la seva marca com a avantatge competitiu i va posar com a exemple el cas del diari La Vanguardia.
Lliurament dels Premis CAC
Roger Loppacher Crehuet i Salvador Alsius Claveras, respectivament president i vicepresident del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), van ser els encarregats de conduir l’entrega dels XXXI Premis CAC a la investigació sobre comunicació audiovisual.
El primer guardó se’l va endur Sara Suárez Gonzalo per la seva tesi sobre l’impacte de l’explotació de dades massives, un treball que el jurat va considerar «molt útil i d’actualitat».
El segon premi va ser per Rafael Ventura Álvarez, per un treball en què tracta qüestions relacionades amb la representació de les persones LGBT als mitjans de comunicació.
El jurat va atorgar una menció especial a Natalia Garcia Caldeiro, per la seva tesi sobre la governança de la televisió pública a Espanya.
La cloenda de l’acte va anar a càrrec de Marta Civil i Serra, vicepresidenta de la SCC. |