Milers de científiques d’arreu del món es mobilitzen avui en moviments associatius que busquen el reconeixement públic a la qualitat de la seva feina. El seu activisme al voltant de commemoracions, com el Dia de les Dones i les Nenes en la Ciència, ha assolit un gran impacte en xarxes socials i mitjans de comunicació. En la seva intervenció, Montserrat Cabré va plantejar una reflexió sobre el paper del passat en el marc d’aquest activisme i quins reptes planteja a la història de la ciència.
Montserrat Cabré ha impulsat diversos programes acadèmics i de difusió dels estudis feministes i de gènere a la Universitat de Cantàbria, on dirigeix l’Àrea d’Igualtat, Conciliació i Responsabilitat Social. La seva recerca se centra en la història de les dones i la diferència sexual, amb especial atenció als sabers i a les pràctiques.
La sessió va ser presentada per Alfons Zarzoso, president de la SCHCT, i va cloure l’acte l’actuació musical de Ned Somerville i Joana Gumi, cantautors i historiadors de la ciència.
Cicle de Col·loquis de la SCHCT
Cada any, la SCHCT organitza diferents cicles de conferències i seminaris sobre temes relacionats amb la història de la ciència i la tècnica i la seva divulgació.
Molts d’aquests col·loquis compten amb la participació d´alguns dels acadèmics més destacats en el context internacional. A més, la SCHCT està fent un esforç per tractar als seus cicles temes socialment rellevants i apropar-los als ciutadans.
La voluntat de la SCHCT és que aquestes activitats arribin a bona part dels territoris de parla catalana i, enguany, hi haurà conferències, seminaris o rutes científiques a Barcelona, Lleida, Tarragona, Girona, Granollers, Vic i València.
Podeu veure el vídeo de l'acte en aquest enllaç: http://bit.ly/2E4ewTM
|