La SCB, filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), compta amb vuit seccions territorials i la de Girona és una de les de creació més recent. Els organitzadors d’aquesta secció han volgut que aquestes I Jornades de Biologia de Girona fossin una realitat i han mantingut el programa de conferències adaptant-lo al format virtual.
Investigadors de diferents centres —majoritàriament de la Universitat de Girona (UdG), però també de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) o de l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta— han protagonitzat aquesta trobada virtual, en què han compartit i discutit els resultats dels seus projectes. Les vint-i-dues conferències han abastat un ventall ben ampli de temàtiques dins les ciències biològiques, incloent-hi biologia del càncer, biologia de la reproducció, biologia vegetal, microbiologia, biologia animal, neurobiologia, genètica molecular i biologia cel·lular i molecular.
Els seus organitzadors, Elisabeth Pinart, investigadora del Grup de Biotecnologia de la Reproducció Animal i Humana (TechnoSperm) de l’Institut de Tecnologia Agroalimentària i del Departament de Biologia de la UdG, i Enric Verdú, investigador del Grup de Recerca d’Anatomia Clínica, Embriologia i Neurociència (NEOMA) del Departament de Ciències Mèdiques, també de la UdG, han destacat el caràcter interdisciplinari de les Jornades i l’èxit de participació en uns moments complicats per a l’organització d’esdeveniments, en els quals els espais de trobada i debat es fan més necessaris que mai, especialment en l’àmbit científic. |