Aquesta edició de la Setmana, que ha comptat amb 224 expositors repartits en 66 mòduls, ha tingut lloc al moll de la Fusta de Barcelona (en comptes de fer-se a l’avinguda de la Catedral), per tal de poder aplicar totes les mesures de seguretat necessàries.
La voluntat de l’organització i de tots els expositors que hi han participat era inequívoca: mantenir el contacte amb els lectors, difondre la riquesa i vitalitat del llibre en català, i marcar una fita en el calendari que permeti impulsar i reactivar el sector mitjançant un esdeveniment d’èxit que és clau.
El programa d’activitats també ha tingut un format nou: s’han combinat les propostes presencials amb una programació en línia, que s’ha pogut seguir des de qualsevol punt del territori i que ha permès arribar a més públic d’arreu del país. Han estat activitats en les quals han intervingut autors, editors i altres protagonistes del sector del llibre en català. En total, s’han programat més de tres-centes activitats per a la 38a Setmana del Llibre en Català: vuitanta-sis presentacions i taules rodones, la meitat de les quals adreçades al públic familiar; dues-centes signatures d’autors i autores, i vint itineraris literaris, tres dels quals s’han programat fora de Barcelona.
D’altra banda, el 24è Premi Trajectòria, que s’ha lliurat durant la Setmana, ha estat atorgat a l’escriptora, il·lustradora i traductora Teresa Duran i Armengol. |