Número 233
desembre 2018

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

L’IEC incorpora quatre nous membres a la Secció Històrico-Arqueològica

El Ple de l’Institut d’Estudis Catalans va acordar, el dijous 13 de novembre, incorporar quatre nous membres numeraris, tots ells adscrits a la Secció Històrico-Arqueològica.

Hi ingressen Imma Lorés i Otzet, doctora en història de l’art per la Universitat de Barcelona i catedràtica de la Universitat de Lleida; Marta Prevosti i Monclús, doctora en filosofia i lletres per la Universitat de Barcelona i investigadora de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica; Patrici Poujade, catedràtic d’història moderna de la Universitat de Perpinyà, i Eduard Vallès Pallarès, doctor en història de l’art per la Universitat de Barcelona i conservador d’art modern i contemporani del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Imma Lorés i Otzet és doctora en història de l’art per la Universitat de Barcelona, catedràtica de la Universitat de Lleida i ha estat degana de la Facultat de Lletres. Ha publicat una gran quantitat de treballs —llibres, articles, capítols de llibres— tant en publicacions catalanes com internacionals. Un dels temes que l’ha ocupat des de la seva tesi doctoral fins avui ha estat l’escultura romànica i la seva lectura dins el context arquitectònic.

Marta Prevosti i Monclús és doctora en filosofia i lletres, secció d’història antiga, per la Universitat de Barcelona, on ha exercit de professora titular d’arqueologia, i actualment és investigadora de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC). Ha estat directora gerent del Museu de l’Estampació de Premià de Mar i ha participat en diferents projectes museogràfics. Forma part de l’equip d’investigació del projecte Tabula Imperii Romani – Forma Orbis Romani i és vocal de la Junta de la Societat Catalana d’Estudis Històrics, filial de l’IEC.

Patrici Poujade és catedràtic d’història moderna de la Universitat de Perpinyà i les seves recerques sobre la història de la Vall d’Aran han quedat reflectides en un bon grapat de monografies publicades tant en llengua francesa com catalana. És membre de l’Acadèmia Aranesa dera Lengua Occitana i ha estat president del Grop de Lingüistica Occitana de la Generalitat de Catalunya. 

Eduard Vallès Pallarès és doctor en història de l’art per la Universitat de Barcelona i màster en estudis avançats en història de l’art per la mateixa universitat, a més de conservador d’art modern i contemporani del Museu Nacional d’Art de Catalunya. Va ser el primer director de la Fundació Palau i Fabre a Caldes d’Estrac, va ser conservador del Museu Picasso de Barcelona i és membre de l’equip de direcció del Centre Picasso d’Horta de Sant Joan. És un dels millors especialistes sobre Picasso de casa nostra.

 

Notícies

* Sororitat, elegit neologisme de l’any 2018

* L’IEC incorpora quatre nous membres a la Secció Històrico-Arqueològica

* L’enginyera Alícia Casals, nova presidenta de la Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC

* Andreu Palou Oliver, Ametller Origen i Borges Agricultural & Industrial Edible Oils, premiats pel CCNIEC

* Carme Torras parla dels avenços en la investigació tecnocientífica en el seu discurs de presentació com a membre de l'IEC

* Els experts parlen de l’avaluació i de la gestió del risc a la cadena alimentària

* Jürgen Erfurt, de la Universitat de Frankfurt, exposa quina és la situació lingüística al Quebec

* L’Any Pompeu Fabra clou amb un acte al Teatre Nacional de Catalunya

* L’inventari i la catalogació del Fons Eduard Artells, consultables al web de l’IEC

* Es lliura el guardó de la segona edició del Premi Ramon Amigó i Anglès a treballs d’onomàstica

* Trobada a l’IEC del doctor Steve Carpenter, Premi Ramon Margalef d’Ecologia 2018, amb un grup d’estudiants

* Bioinformàtica i genòmica, protagonistes d’una jornada a Barcelona


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa