Els Premis Nacionals Anuals de Gastronomia que concedeix l’Acadèmia Catalana de Gastronomia han reconegut enguany la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC amb el Premi Especial. El Premi reconeix la tasca que des de fa anys realitza la Secció, en col·laboració amb l’Acadèmia, en l’estudi i promoció de la gastronomia com a activitat econòmica i patrimoni cultural del país. Precisament, el 25 de novembre passat les dues entitats van organitzar a l’IEC un simposi dedicat a analitzar la projecció dels grans restaurants en el territori i l’impacte que tenen en el turisme gastronòmic. |
Els altres premis concedits per l’Acadèmia han reconegut Ramon Freixa amb el Premi al Restaurant de l’Any, Harry Wieding i Nico Cabañas amb el Premi al Cuiner Jove i Emprenedor, Ferran Centelles amb el Premi al Professional de l’Any, i Mercat de Mercats amb el Premi a l’Esdeveniment Gastronòmic de l’Any. El lliurament dels guardons es farà el maig del 2014. |
|