Número 272
octubre 2022

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

La innovació pesquera i alimentària, protagonista del Dijous de ciència i tecnologia

El 20 d’octubre, la Secció de Ciències i Tecnologia de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) va reprendre el cicle Dijous de ciència i tecnologia 2022 amb la conferència titulada «Transferència de la innovació al mercat: l’experiència d’AZTI», que va impartir Rogelio Pozo Carro, director general d’AZTI.

AZTI és un centre tecnològic que forma part de la Basque Research and Technology Alliance (BRTA), adscrit a la Red Basca de Ciencia y Tecnologia e Innovación (RVCTI) i especialitzat en recerca marina, pesquera i alimentària. Com la resta de centres tecnològics al País Basc, AZTI va néixer per donar resposta a les necessitats de posicionament i avantatge competitiu de l’entramat industrial basc. Calia recollir i desenvolupar el coneixement necessari per a millorar els processos industrials (en el cas d’AZTI, els del sector pesquer i alimentari). AZTI, a més, ha treballat en l’excel·lència cientificotecnològica i les necessitats del mercat, tenint sempre molt clara la importància de la priorització de les apostes tecnològiques en cada moment. Una de les claus de l’èxit d’AZTI és la proximitat al mercat. Com a exemple, cal destacar la tasca de fidelització realitzada amb el sector pesquer basc, reconeguda actualment com un suport imprescindible pel mateix sector.

 

Rogelio Pozo Carro és doctor en ciències químiques i, des de l’any 2006, és director general d’AZTI. Entre el 2007 i el 2013 ha estat també director d’operacions de la corporació Tecnalia, el centre de recerca aplicada i desenvolupament tecnològic més gran de l’Estat. També és mentor de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia de la Xarxa d’Acceleradors d’Aliments (EIT FAN) i d’altres acceleradors. És membre del consell de direcció de nombroses empreses i fundacions, com la Basque Culinary Center Foundation. Investigador en més de seixanta-cinc projectes, té enregistrades vuit patents i és autor de sis llibres sobre tecnologies i seguretat alimentàries.

Notícies

* La presidenta balear participa en la inauguració del curs i es compromet a «col·laborar a través de totes les vies» amb l’IEC

* L’IEC estrena el pòdcast «Pioneres del coneixement. Les dones de l’IEC»

* 'Les mutacions socials de la COVID-19', nou informe de l’IEC

* L'IEC participa en la Biennal del Pensament

* Mor l’arqueòleg Joan Sanmartí, membre de la SHA

* Tres actes en memòria de Joan Fuster

* La presidenta de l’IEC es reuneix amb el ministre Iceta

* La presidenta de l’IEC es va reunir amb el conseller Nadal

* Dos treballs de l’IEC guardonats amb els Premis Crítica Serra d’Or 2022

* L’IEC, present a la 40 edició de la Fira Internacional del Llibre (Liber)

* La Vanguardia publica un obituari de Ko Tazawa escrit per Teresa Cabré

* La innovació pesquera i alimentària, protagonista del Dijous de ciència i tecnologia

* La Secció Filològica homenatja Germà Colón Domènech

* Tallers i espectacles a l’IEC per a conèixer el llegat de Santiago Ramón y Cajal

* Jornades de la Secció Filològica de l’IEC a la Cerdanya

* Té fonament estadístic l’èxode rural associat a la pandèmia?

* Les grans explosions de l’Univers, tema de la conferència inaugural de la Societat Catalana de Física

* Mercè Rius: «La provisionalitat i la pèrdua de rumb són el denominador comú en moltes ideologies»

* El decreixement i la reducció del temps de treball, protagonistes de les conferències de la SCE

* Jornada sobre la poesia de Gabriel Ferrater

* L’IEC col·labora en l’exposició «Els camins de l’abstracció, 1957-1978»

* La filòloga Maria Sabaté, nova presidenta de la SOCS

* Reconeixements a membres de l’IEC


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa