El 20 d’octubre, la Secció de Ciències i Tecnologia de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) va reprendre el cicle Dijous de ciència i tecnologia 2022 amb la conferència titulada «Transferència de la innovació al mercat: l’experiència d’AZTI», que va impartir Rogelio Pozo Carro, director general d’AZTI. |
AZTI és un centre tecnològic que forma part de la Basque Research and Technology Alliance (BRTA), adscrit a la Red Basca de Ciencia y Tecnologia e Innovación (RVCTI) i especialitzat en recerca marina, pesquera i alimentària. Com la resta de centres tecnològics al País Basc, AZTI va néixer per donar resposta a les necessitats de posicionament i avantatge competitiu de l’entramat industrial basc. Calia recollir i desenvolupar el coneixement necessari per a millorar els processos industrials (en el cas d’AZTI, els del sector pesquer i alimentari). AZTI, a més, ha treballat en l’excel·lència cientificotecnològica i les necessitats del mercat, tenint sempre molt clara la importància de la priorització de les apostes tecnològiques en cada moment. Una de les claus de l’èxit d’AZTI és la proximitat al mercat. Com a exemple, cal destacar la tasca de fidelització realitzada amb el sector pesquer basc, reconeguda actualment com un suport imprescindible pel mateix sector.
Rogelio Pozo Carro és doctor en ciències químiques i, des de l’any 2006, és director general d’AZTI. Entre el 2007 i el 2013 ha estat també director d’operacions de la corporació Tecnalia, el centre de recerca aplicada i desenvolupament tecnològic més gran de l’Estat. També és mentor de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia de la Xarxa d’Acceleradors d’Aliments (EIT FAN) i d’altres acceleradors. És membre del consell de direcció de nombroses empreses i fundacions, com la Basque Culinary Center Foundation. Investigador en més de seixanta-cinc projectes, té enregistrades vuit patents i és autor de sis llibres sobre tecnologies i seguretat alimentàries. |
|