El número 13, corresponent al 2020, contindrà articles sobre l’arqueologia de la Tarraconense en temps dels reis visigots; l’arquitectura gòtica civil a Catalunya, Mallorca i València; la dominació catalana a Grècia del segle XIV; el cartellisme a Barcelona i València des de finals del segle XIX fins al 1939, i la resistència cultural catalana durant el règim franquista.
La revista figura des de fa anys en onze repertoris més de revistes científiques. El seu objectiu és la projecció internacional per via electrònica i en paper de la historiografia catalana sobre grans temes d’història social, política, econòmica i cultural de totes les èpoques. Està pensada per a lectors estrangers, però el servei que presta als autòctons és de gran utilitat. Fora del país, la revista s’envia en paper a totes les biblioteques de les universitats que tenen lectorat de català i a les principals universitats del món. A cada número, després de la versió en anglès dels articles, se’n publica la versió catalana. La revista inclou la relació de tots els articles i llibres de tema històric publicats cada any per l’IEC i per les seves societats filials.
El director de la revista és Albert Balcells, membre de la Secció Històrico-Arqueològica de l’IEC. El consell associat d’editors està format per Francesc Fontbona, Josep Guitart, Josep Massot, Tomàs de Montagut i Antoni Simon, un per cada àrea de la Secció. Tots els membres de la SHA, inclosos els corresponents, formen part del consell de redacció de Catalan Historical Review. Els secretaris de redacció són Alfons Tiñena i Josep M. Palau.
La revista Catalan Historical Review forma part de l’Hemeroteca Científica Catalana (HCC), una iniciativa de l’IEC, nascuda l’any 2010, oberta a la comunitat científica dels territoris de cultura catalana i encarada a facilitar la producció i difusió de revistes científiques —o d’alta divulgació científica— en format digital i accés obert. S’hi poden consultar més de mig centenar de publicacions. |