El dimarts 7 de maig es va presentar a l'IEC el llibre Alimentació i nutrició a Catalunya: industrials, productors i científic. Joandomènec Ros, president de l’Institut d’Estudis Catalans, va iniciar l’acte juntament amb Montserrat Rivero, presidenta de l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació, i Jordi Salas-Salvadó, president del Centre Català de Nutrició de l’Institut d’Estudis Catalans. |
Ramon Clotet i Màrius Foz van ser els encarregats de presentar el llibre, que explica la història de famílies, persones o empreses clau en el desenvolupament de l’agroalimentació a Catalunya, i ret homenatge a científics i personatges històrics del país que han estat capdavanters en les ciències de l’alimentació i la nutrició.
Clotet va destacar algunes de les característiques dels personatges que apareixen al llibre, amants tots de «la feina ben feta» i protagonistes d’una època en què «les decisions estratègiques de les empreses del país es prenien a Catalunya», i no en altres indrets, com passa ara en una economia més globalitzada. Clotet es va mostrar convençut que la tasca que van començar els emprenedors i els científics catalans a mitjan segle xix ha de continuar en el present, amb la mateixa il·lusió i força que en aquell moment.
També van intervenir en la presentació Montserrat Barbany i Abel Mariné, com a editors del llibre. |
|