Ja fa un any que, si es visita Barcelona, es pot fer la Ruta Pompeu Fabra, una caminada que evoca els episodis més rellevants de la vida i l’obra del filòleg. L’itinerari té set punts d’interès vinculats a la infància, els estudis i el lleure, així com a la seva relació amb L’Avenç, l’Ateneu, el Centre Excursionista de Catalunya i l’Institut d’Estudis Catalans. |
La ruta es pot concertar per a grups entre setmana, i per al públic en general s’ofereix el diumenge, amb periodicitat bimestral. Les pròximes dates previstes són el 5 de febrer i el 30 d’abril.
A banda de l’itinerari per Barcelona, la Ruta Pompeu Fabra inclou la possibilitat d’ampliar el coneixement sobre aquesta figura cabdal de la llengua catalana amb excursions a Prada de Conflent, on és enterrat; Badalona, on va viure uns quants anys, i Sant Feliu de Codines, on va viure just abans d’exiliar-se, el 1939.
Escola Andersen a l’IEC
El 13 de novembre passat els alumnes de quart d’ESO de l’Escola Andersen de Terrassa van visitar l’IEC amb motiu de la Ruta Fabra, i a principis del mateix mes ho van fer els de tercer d’ESO de la mateixa escola.
Després de veure el reportatge El meu avi, que fa un repàs de la trajectòria professional i personal de Pompeu Fabra complementat amb records dels seus nets i de persones relacionades amb el món de la lingüística, els alumnes van fer una activitat sobre el filòleg mitjançant l’aplicació Kahoot, un joc de preguntes en línia en què es valora la correcció però també la rapidesa en la resposta.
Més informació i inscripcions al web www.rutapompeufabra.com.
|
|