El cicle Els aliments, organitzat per les acadèmies, es va iniciar el mes d’octubre i s’allargarà fins al mes de març del 2018, i convida a conèixer les tendències alimentàries actuals i a reflexionar sobre la generació d’idees falses respecte als aliments. Quins són els nous mites? Quins es perpetuen? Com afecta aquest pensament la nostra salut? Quins remeis ens ofereixen els fàrmacs? Què pot fer per a nosaltres una microbiota saludable? |
En aquest context multidisciplinari, neix aquest cicle sobre els aliments. La interconnexió d’acadèmies i instituts de branques de coneixement tan diverses com les que conreen la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, l’Acadèmia de Ciències Veterinàries de Catalunya, la Reial Acadèmia Europea de Doctors, la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya, la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, l’Institut d’Estudis Catalans i les seves filials, l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació i la Institució Catalana d’Estudis Agraris i el seu centre associat, el Centre Català de la Nutrició, permetrà fer un recull de temes d’actualitat entorn dels aliments. D’aquesta manera, les acadèmies de Catalunya aporten el coneixement dels seus membres sobre temes d’interès acadèmic i social evident, com van fer el curs passat amb el cicle sobre l’aigua.
El mes d’octubre es va celebrar un dels actes amb les conferències «Un gastroviatge per l’enopaisatge», a càrrec de Josep Bujan, i «Els falsos mites dels diferents aliments», a càrrec de Montse Folch.
El mes de novembre va ser el torn de la IV Jornada Mengem Sa: «Dietes o modes?», organitzada per la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA) i l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA), i es va obrir amb la intervenció del president de l’IEC, Joandomènec Ros; la presidenta de l’ACCA, Montserrat Rivero, i el president de la ICEA, Josep M. Vives de Quadras.
|
|