Van organitzar l’activitat la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), el Departament d’Educació del Govern d’Andorra i el Servei Educatiu de l’Alt Urgell.
Es tracta de la segona edició d’aquesta activitat, adreçada a alumnes de primer i segon curs de batxillerat dels centres educatius de l’Alt Urgell, Andorra i les comarques veïnes d’un costat i de l’altre de la frontera. La finalitat del projecte és estimular l’interès per la ciència i la tecnologia a partir, essencialment, de les matemàtiques.
Aquest any, l’alumnat va poder triar entre tres àrees temàtiques: «Algunes aplicacions de l’àlgebra abstracta», «Tot l’atzar del món (i el seu control) està en les successions de cares i creus» i «Fractals: models matemàtics de la natura». En cadascuna de les tres àrees temàtiques, el taller va concloure amb una fase competitiva que va tenir com a premis un diploma i un altaveu Bluetooth. El lliurament dels guardons va comptar amb la presència del secretari general de l’IEC, Àngel Messeguer, i amb la del director de la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer, Xavier Jarque.
El DiMaTPirineus també va oferir la possibilitat de participar als professors, que van poder assistir a una conferència taller titulada «La transformació de figures geomètriques en la història de les matemàtiques, una eina per a treballar la geometria a l’aula de secundària».
|