Número 246
abril 2020

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

L’Associació Catalana de Sociologia, filial de l’IEC, participa en la hackató paneuropea contra el coronavirus #EUvsVirus

El cap de setmana del 25-26 d'abril l’Associació Catalana de Sociologia (ACS), filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), ha participat com a partner en la hackató pane   uropea #EUvsVirus, organitzada per la Comissió Europea i dirigida pel Consell Europeu de la Innovació, amb la col·laboració dels estats membres de la Unió Europea. 

L’objectiu d’aquesta hackató era connectar la societat civil, la recerca i els inversors de tot Europa amb la finalitat de desenvolupar solucions innovadores per als reptes relacionats amb el coronavirus. 

Les hackatons són una bona plataforma per a treballar interdisciplinàriament i intensivament per a resoldre temes concrets o per a plantejar propostes. La idea de dedicar una hackató específica a buscar solucions per a la crisi del coronavirus ja s’havia dut a terme a Alemanya i, posteriorment, des de la Comissió Europea es va impulsar la iniciativa d’obrir-la a l’àmbit internacional per a sumar perfils, contextos i experiències.

L’Associació Catalana de Sociologia, com a partner, va animar els sociòlegs i sociòlogues de Catalunya a sumar esforços participant en l’esdeveniment, que va aglutinar virtualment més de 2.150 solucions, 20.900 participants, 380 voluntaris, 2.400 mentors i uns 800 partners amb un objectiu comú: idear propostes eficients que permetessin afrontar reptes d’un dels sis àmbits proposats (salut, economia, finances, cohesió social, política i educació).

Durant tot el cap de setmana hi van participar experts de 141 nacionalitats, tant de la Unió Europea com de fora, amb una participació majoritària d’italians, espanyols i alemanys.

El dilluns 27 d’abril tots els equips de treball, assessorats i guiats durant tot el cap de setmana per mentors, van pujar els seus vídeos i projectes al web per tal que el jurat els pugui analitzar durant els propers dies. I el dijous 30 d’abril es faran públics els projectes guanyadors, en el marc d’una cerimònia d’entrega de premis. 

Per a més informació, us podeu posar en contacte amb Mar Joanpere (mar.joanpere@urv.cat), vicepresidenta de l’ACS, o bé enviar un correu electrònic a l’ACS (acs@iec.cat). 

Notícies

* L’Institut d’Estudis Catalans en temps de pandèmia

* Sant Jordi a casa, però llegint

* La Fundació Mercè Rodoreda acosta la lectura a les llars, biblioteques i centres escolars

* L’IEC participa en l’informe europeu Un sistema alimentari sostenible per a la UE

* La Societat Catalana de Tecnologia, filial de l’IEC, impulsa un projecte ciutadà per tal que persones afectades per coronavirus ingressades en un centre sanitari puguin estar acompanyades telemàticament

* L’IEC lamenta la mort de Jocelyn N. Hillgarth, membre corresponent de la Secció Històrico-Arqueològica

* L’IEC lamenta la mort de la filòloga Núria Aramon i Stein, vinculada a l’Institut durant molts anys

* Oberta la convocatòria del Premi Ferran Sunyer i Balaguer (2021)

* La Societat Catalana d’Economia, filial de l’IEC, convoca el I Premi Miquel Biada i Bunyol

* Els premis de la Societat Catalana de Biologia reconeixeran els professionals i treballs que més han contribuït a les ciències biològiques del 2019

* L’exposició «Científiques catalanes 2.0», en línia

* Ja es pot consultar en línia el Petit atles lingüístic del domini català

* Rodoreda a Benet i Jornet: «I Aloma és alguna cosa més que una pura instintiva»

* L’Associació Catalana de Sociologia, filial de l’IEC, participa en la hackató paneuropea contra el coronavirus #EUvsVirus

* Un món més silenciós en temps de confinament


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa