Les hackatons són una bona plataforma per a treballar interdisciplinàriament i intensivament per a resoldre temes concrets o per a plantejar propostes. La idea de dedicar una hackató específica a buscar solucions per a la crisi del coronavirus ja s’havia dut a terme a Alemanya i, posteriorment, des de la Comissió Europea es va impulsar la iniciativa d’obrir-la a l’àmbit internacional per a sumar perfils, contextos i experiències.
L’Associació Catalana de Sociologia, com a partner, va animar els sociòlegs i sociòlogues de Catalunya a sumar esforços participant en l’esdeveniment, que va aglutinar virtualment més de 2.150 solucions, 20.900 participants, 380 voluntaris, 2.400 mentors i uns 800 partners amb un objectiu comú: idear propostes eficients que permetessin afrontar reptes d’un dels sis àmbits proposats (salut, economia, finances, cohesió social, política i educació).
Durant tot el cap de setmana hi van participar experts de 141 nacionalitats, tant de la Unió Europea com de fora, amb una participació majoritària d’italians, espanyols i alemanys.
El dilluns 27 d’abril tots els equips de treball, assessorats i guiats durant tot el cap de setmana per mentors, van pujar els seus vídeos i projectes al web per tal que el jurat els pugui analitzar durant els propers dies. I el dijous 30 d’abril es faran públics els projectes guanyadors, en el marc d’una cerimònia d’entrega de premis.
Per a més informació, us podeu posar en contacte amb Mar Joanpere (mar.joanpere@urv.cat), vicepresidenta de l’ACS, o bé enviar un correu electrònic a l’ACS (acs@iec.cat). |