L’obra és, segons el president de l’IEC, «un destil·lat de la saviesa de prop d’un centenar d’experts», principalment membres de l’Institut i professionals i experts de la universitat i la indústria que han reflexionat al voltant de qüestions ètiques en relació amb el territori i l’urbanisme, l’economia, l’atenció mèdica i la salut, l’educació i l’escola, els recursos, la ciència, l’espai públic de comunicació i la política.
Per a Ros, hi falten «les consideracions ètiques sobre medi ambient deslligat del territori, a més d’altres sobre religió», si bé és conscient que és una obra que «caldrà desenvolupar posteriorment amb més profunditat i abast» i que, per això, és incompleta. És una opinió que comparteix Joan Antoni Solans, per a qui el llibre és «una primera aproximació i el punt de partida d’aproximacions successives que ens permetran disposar d’un codi d’ètica pública de Catalunya». Per a Amat, la publicació «no és el final d’un procés, sinó que aquest queda obert».
El llibre Per una ètica pública a Catalunya. Implicacions ètiques i socials de la ciència i la tecnologia s’adreça al conjunt de la ciutadania i aspira a ser tinguda en compte per les diverses instàncies legislatives. El coordinador del projecte és Josep M. Esquirol, professor de filosofia de la Universitat de Barcelona.
Podeu veure el vídeo de l’acte de presentació en aquest enllaç |