Fins ara ja se n’han fet dos, amb un gran èxit d’assistència. El primer, titulat «Sanitat al Raval: una història de més de 500 anys», es va fer el 5 de maig. Laura Valls, del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), va guiar els participants per diversos racons del Raval, un barri que, des de gairebé l’inici de la història de Barcelona, ha estat destinat a acollir institucions caritatives i sanitàries. Així, es van visitar espais com l’Hospital de Sant Pau, el teatre anatòmic del Reial Coŀlegi de Cirurgia, l’Hospital de Sant Llàtzer o dels Mesells i el Dispensari Central Antituberculós, dissenyat per Josep Lluís Sert.
Miquel Carandell, del Centre d’Història de la Ciència de la Universitat Autònoma de Barcelona (CEHIC-UAB), va ser l’encarregat del segon itinerari, «Ciència i tecnologia a l’Exposició Universal de 1888», que es va fer el 19 de maig. S’hi van explicar els personatges que van intervenir en l’Exposició Universal del 1888, què s’hi va construir i com es presentava la ciència al públic en aquest certamen, i es podran veure els espais que van acollir l’Exposició, què en queda i què s’ha enderrocat.
Els propers itineraris són: «Històries naturals a Ciutat Vella (Barcelona)», el 2 de juny, i «Històries de ciència a Gràcia», que es farà el 16 de juny.
L’organització dels itineraris es fa amb el suport de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona. L’assistència és gratuïta i oberta a tothom, però les places són limitades i cal inscriure-s’hi prèviament a itinerarischct@gmail.com.
|