Des del mes de març, a València se celebra el cicle de conferències Wallace 100 – La geografia de la vida, amb motiu del centenari de la mort del científic Alfred Russel Wallace. Wallace va encunyar la teoria de l’evolució a través de la selecció natural, que va motivar Charles Darwin a publicar la seva pròpia teoria a L’origen de les espècies. Per ara ja s’han celebrat tres sessions de les quatre de què consta el cicle. La propera, que és l’última, tindrà lloc a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (c/Sant Ferran, 12, de València) el 12 de juny a les set del vespre i consistirà en un debat titulat «Què són i per a què serveixen les col"leccions d’història natural? Present i futur d’un patrimoni fràgil». |
En el debat hi intervindran Hèctor Botella, director del Departament i del Museu de Geologia de la Universitat de València; Jesús Català, historiador de la ciència, Universitat CEU Cardenal Herrera de València, i Anna Omedes, directora del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Moderarà el debat Maria Josep Picó, de la Unitat de Comunicació Científica i de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València.
Wallace 100 – La geografia de la vida és organitzat per l’IEC, la Societat Catalana de Biologia (filial de l’IEC), la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València, Acció Cultural del País Valencià, la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia, la Xarxa d’Unitats de Cultura Científica i de la Innovació del CSIC i l’Octubre Centre de Cultura Contemporània.
|
|