Del 8 al 29 de juny s'ha pogut visitar al pati de la Casa de Convalescència, seu de l’IEC, l’exposició «Fundació Germà Colón, quinze anys al servei de la investigació», un homenatge a «tot un referent intel·lectual i cívic», com ha destacat Jaume de Puig, vicepresident de l’IEC, que va inaugurar la mostra juntament amb Vicent Climent, antic rector de la Universitat Jaume I; Teresa Cabré, presidenta de la Secció Filològica de l’IEC; Vicent Pitarch, delegat de l’IEC a Castelló, i Rosa Agost, comissària de l’exposició. |
L’exposició és un «catàleg visual» que recull, amb textos i fotografies, l’essència de la Fundació Germà Colón, una institució de caràcter cultural creada fa quinze anys i vinculada a la donació de la biblioteca particular del professor Germà Colón a la Universitat Jaume I. Entre els objectius d’aquesta fundació hi ha la promoció d’activitats relacionades amb la filologia romànica, dirigides a incentivar-ne el coneixement i la recerca en els diferents àmbits.
Totes les intervencions van reconèixer el perfil humà de Germà Colón, així com el seu compromís acadèmic i els lligams que sempre ha mantingut amb la seva terra i amb tot l’àmbit de parla catalana. «Germà Colón ha estat un dels grans de la filologia romànica», va recordar Teresa Cabré, qui va destacar que «és un honor poder inaugurar aquesta exposició pensant en el nostre col·lega, amic i professor».
Germà Colón (Castelló de la Plana, 1928) és catedràtic emèrit a la Universitat de Basilea, va ser professor a la Universitat d’Estrasburg i a la Universitat de Barcelona. El 1966 ingressà com a membre corresponent de la Secció Filològica de l’IEC, fins que el 1993 passà a numerari.
|
|