En aquest sentit, és important remarcar que hi va aportar el nombre més gran d’autors en català de la història de la Fira del Llibre d’Alacant, i que va aplegar escriptors de diverses generacions, nascuts en les dècades dels anys trenta, quaranta, cinquanta, seixanta i setanta, els quals representen una mostra col·lectiva de la literatura catalana al País Valencià important, tant en el conreu de la narrativa com en el de la poesia.
Dins el marc de la Fira, la Delegació d’Alacant de l’IEC va presentar el programa Voluntariat pel Valencià, en el qual participa, des de fa vuit anys, amb l’activitat «Sessió de conversa en valencià: parlem de llibres», una tertúlia adreçada a tots els ciutadans interessats a reflexionar sobre la literatura en la nostra llengua.
També es va celebrar la taula rodona «Escriptores a la fresca: una mirada femenina de la literatura catalana feta al sud», moderada pel periodista Alfons Pérez i en la qual van intervenir Gràcia Jiménez, Victòria Cremades i Lliris Picó.
Els llibres més venuts a l’estand de l’IEC van ser, pel que fa a narrativa, Tast de salobre, de l’escriptor Joan-Lluís Moreno, Premi Carmelina Sánchez-Cutillas 2017, i Moisés, estigues quiet, de Lliris Picó, Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians 2016, així com les obres que versen sobre la figura de Mercè Rodoreda, pel que fa a les publicacions de l’IEC. També van ser un gran èxit de vendes les rondalles d’Enric Valor adaptades a primers lectors i als primers cicles d’educació primària.
D’altra banda, l’IEC també va participar en la II Fira dels Idiomes de València, que organitzava la Direcció General de Política Lingüística i Multilingüisme de la Generalitat Valenciana els dies 23, 24 i 25 de maig.
La Fira dels Idiomes és una mostra en què institucions i entitats vinculades a les llengües exposen publicacions i altres materials de difusió i expliquen les activitats que duen a terme per a fomentar la llengua.
La II Fira dels Idiomes de València va tenir lloc al Centre del Carme, a València.
|