Número 227
maig 2018

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

L’IEC participa en la Fira del Llibre d’Alacant i en la II Fira dels Idiomes de València

La Delegació d’Alacant de l’IEC va participar en la 48a edició de la Fira del Llibre d’Alacant, que es va celebrar del 26 d’abril al 6 de maig. A més d’oferir una mostra de les seves publicacions, l’Institut d’Estudis Catalans va organitzar alguns dels esdeveniments principals de la Fira, com ara l’activitat «L’IEC us convida a conèixer els nostres autors», en la qual van participar els escriptors Lluís Alpera, Emili Rodríguez Bernabeu, Joaquim Gonzàlez Caturla, Jesús Moncho, Gràcia Jiménez, Joaquim Espinós, Joan-Lluís Moreno, Victòria Cremades, Lliris Picó i Ivan Carbonell.

En aquest sentit, és important remarcar que hi va aportar el nombre més gran d’autors en català de la història de la Fira del Llibre d’Alacant, i que va aplegar escriptors de diverses generacions, nascuts en les dècades dels anys trenta, quaranta, cinquanta, seixanta i setanta, els quals representen una mostra col·lectiva de la literatura catalana al País Valencià important, tant en el conreu de la narrativa com en el de la poesia.

Dins el marc de la Fira, la Delegació d’Alacant de l’IEC va presentar el programa Voluntariat pel Valencià, en el qual participa, des de fa vuit anys, amb l’activitat «Sessió de conversa en valencià: parlem de llibres», una tertúlia adreçada a tots els ciutadans interessats a reflexionar sobre la literatura en la nostra llengua.
També es va celebrar la taula rodona «Escriptores a la fresca: una mirada femenina de la literatura catalana feta al sud», moderada pel periodista Alfons Pérez i en la qual van intervenir Gràcia Jiménez, Victòria Cremades i Lliris Picó.

Els llibres més venuts a l’estand de l’IEC van ser, pel que fa a narrativa, Tast de salobre, de l’escriptor Joan-Lluís Moreno, Premi Carmelina Sánchez-Cutillas 2017, i Moisés, estigues quiet, de Lliris Picó, Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians 2016, així com les obres que versen sobre la figura de Mercè Rodoreda, pel que fa a les publicacions de l’IEC. També van ser un gran èxit de vendes les rondalles d’Enric Valor adaptades a primers lectors i als primers cicles d’educació primària.

D’altra banda, l’IEC també va participar en la II Fira dels Idiomes de València, que organitzava la Direcció General de Política Lingüística i Multilingüisme de la Generalitat Valenciana els dies 23, 24 i 25 de maig.

La Fira dels Idiomes és una mostra en què institucions i entitats vinculades a les llengües exposen publicacions i altres materials de difusió i expliquen les activitats que duen a terme per a fomentar la llengua.

La II Fira dels Idiomes de València va tenir lloc al Centre del Carme, a València.
 

Notícies

* La terminologia esportiva, en constant evolució

* L’IEC participa en l’Assemblea General de l’ALLEA, la Federació Europea d’Acadèmies de Ciències i Humanitats

* L’Institut d’Estudis Catalans presenta la publicació en català del Diccionari filosòfic de Mario Bunge

* El 8 de juny, eleccions a la Secció Filològica de l’IEC

* La matemàtica Marta Sanz-Solé pronuncia el discurs de presentació com a membre de l’Institut d’Estudis Catalans

* Es lliuren els premis de la Prova Cangur de Matemàtiques 2018

* Es presenta un llibre dedicat a les medalles de proclamació de les terres de parla catalana

* L'IEC acull la jornada sobre gramàtica Noves perspectives per a l’ensenyament-aprenentatge de la gramàtica: cap a una gramàtica pedagògica

* L’IEC participa en la Fira del Llibre d’Alacant i en la II Fira dels Idiomes de València

* Annabel Fontanet i Caparrós guanya el XXVIII Premi Joan Profitós d’assaig pedagògic

* El Corpus Textual de l’IEC s’actualitza

* La cort napolitana d’Alfons el Magnànim: el context de Curial e Güelfa, Premi de la Crítica de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana

* La Revista Valenciana de Filologia es presenta a l’IEC

* L’IEC lamenta la mort d’Antoni Nughes, membre corresponent de la Secció de Filosofia i Ciències Socials

* Es presenta a l’IEC un còmic educatiu sobre el mar que permet descobrir i conèixer els oceans amb la imaginació

* L’IEC acull una conferència de l’escriptor romanès Mircea Cărtărescu


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa