El 22 de febrer es va celebrar, a l’Institut d’Estudis Catalans, l'última sessió del cicle Microestats europeus: cooperació i diplomàcia, que en els darrers mesos ha aplegat investigadors i acadèmics d’Europa per tal d’analitzar el paper dels microestats en l’escenari europeu i internacional. |
En aquesta sessió, el politòleg i director en recerques polítiques Wilfried Marxer va parlar del cas de Liechtenstein, amb la ponència «La definició de la política en un sistema de govern complex: la política estrangera de Liechtenstein, entre cooperació regional, europeïtzació i globalització», i Robert Botteghi, enginyer de l’INSA, l’Institut Nacional de les Ciències Aplicades de França, va oferir la conferència «El Vaticà: una dimensió micro universalment aplicable». En les jornades anteriors s’havien analitzat els exemples de Luxemburg, Andorra, Malta, San Marino i Mònaco.
Els microestats d’Europa són un fenomen interessant, laboratoris d’interculturalitat i de governança, i representen un model de cooperació i diplomàcia suggestiu a l’hora de pensar en l’Europa del futur.
|
|