Seguint els principis ètics de la sostenibilitat i l’igualitarisme, i amb una perspectiva inter- i intrageneracional, els autors Humbert Llavador, professor d’economia a la Universitat Pompeu Fabra; John E. Roemer, professor de ciència política i economia a la Universitat de Yale, i Joaquim Silvestre, professor d’economia a la Universitat de Califòrnia, analitzen també com s’haurien d’assignar les emissions entre les diverses regions del món per a convergir en una trajectòria de creixement sostenible i no sobrepassar els 2 ºC d’escalfament global establerts pels Acords de París.
El jurat del premi, constituït per Eduard Arruga, president de la Societat Catalana d’Economia; Enric Fernández, Jordi Galí, Guillem López Casasnovas, Àngel Pes, Joan Tugores i Antoni Montserrat, ha valorat les «importants aportacions científiques i metodològiques en l’anàlisi de la sostenibilitat a llarg termini, i el tractament d’un tema central en les preocupacions dels economistes i ecòlegs, en una obra rigorosa i documentada».
El Premi Societat Catalana d’Economia, de periodicitat biennal, forma part del LXXXVI Cartell de premis i de borses d’estudi de l’Institut d’Estudis Catalans i té per objectiu reconèixer i estimular els esforços per una investigació en economia d’alta qualitat. S’ofereix a la millor obra, treball, tesi doctoral o estudi sobre temes d’economia, publicat o inèdit, i ha d’haver estat realitzat en els darrers dos anys per persones adscrites a institucions de l’àmbit de les terres de llengua i cultura catalanes.
Més informació sobre l'obra |