La biodiversitat microbiana, els serveis ecosistèmics, les amenaces, les eines cartogràfiques o l’agricultura ecològica són alguns dels temes que es van abordar en la XIII Jornada del CREAF, la Societat Catalana de Biologia i la Institució Catalana d’Història Natural ―aquestes dues últimes, filials de l’IEC―, que es va centrar en l’estat actual de la gestió i de la recerca en el camp de l’edafologia. La jornada es va celebrar el 22 de novembre a l’IEC. |
El sòl és el recurs natural sobre el qual es fonamenten els ecosistemes terrestres, i amenacen de degradar-lo l’erosió, la contaminació i la pèrdua de matèria orgànica o de biodiversitat. Al mateix temps, el sòl aporta uns serveis ambientals de gran valor: és un reservori d’aigua i nutrients, i és l’hàbitat d’una gran varietat d’organismes implicats en la descomposició de la matèria orgànica i el reciclatge dels nutrients. Conèixer l’estat de conservació dels sòls és bàsic per poder-ne fer un ús sostenible i per aplicar les mesures correctores i les tècniques de restauració adients.
L’organització de la jornada es va fer amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat i el Pla Anual de Transferència Tecnològica.
|
|