Subroto Roy Chowdhury, reconegut intèrpret de sitar indi, va inaugurar el cicle juntament amb Sandip Banerjee (tabla), el 4 de juliol. El concert, titulat Catalunya, acollida de cultures, va consistir en quatre ragues, uns modes melòdics que s’associen o bé a diversos moments del dia o bé a les diferents estacions de l’any. Les ragues que van sonar van ser «Raga Desh», «Raga de la pluja, Malhar», «Raga de mitjanit, Darbari» i «Raga Kirvani del sud de l’Índia».
L’11 de juliol es va celebrar el segon concert: Catalunya, terra de cultura. El violoncel·lista català Pau Codina i el pianista francès Jean-Paul Pruna van interpretar les peces «Suite n. 3 per a violoncel sol», de J. S. Bach; «Sonata n. 4 en do major per a violoncel i piano», de L. van Beethoven, i «Sonata n. 1 en mi menor per a violoncel i piano», de J. Brahms. El piano que va tocar Jean-Paul Pruna era l’Érard de Xavier Montsalvatge, que el Museu de la Música de Barcelona va cedir a l’IEC. Aprofitant aquesta circumstància, un dels bisos que van oferir va ser una peça del compositor català. El concert es va cloure amb una obra de Chopin.
El 19 de setembre se celebrarà el tercer i últim concert de cicle, en què Joaquim Agulló, membre de l’Institut, presentarà la tenora i la barítona de l'IEC. Amb el títol Cataluya, tradició i innovació, el concert contindrà una mostra d’obres representatives de la música per a cobla amb la «Dansa de Castellterçol» de Joaquim Serra i la sardana «Juny» de Juli Garreta, combinades amb obres adaptades d’estils diversos com «Divertimento n. 4» de Mozart i «La platja del far» de Marcel Casellas, una suite de música tradicional amb havanera, ball pla i rebatut. Els arranjaments han estat a càrrec de Xavier Ventosa i Marcel Casellas.
Fotografies del concert Catalunya, acollida de cultures
Fotografies del concert Catalunya, terra de cultura |