L’Institut d’Estudis Catalans acollirà, a Barcelona, la seu de l’Acadèmia Europea (AE), una de les organitzacions científiques més prestigioses del món. L’Acadèmia, amb seu a Londres, es va fundar l’any 1988 i actualment agrupa prop de dos mil científics i acadèmics de totes les àrees de coneixement. La de Barcelona és la segona subseu que l’AE inaugura fora del Regne Unit, després que l’any passat obrís una delegació a la localitat polonesa de Breslau, i es tracta d’un projecte impulsat per la Generalitat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i de l’Obra Social “la Caixa”. |
Les activitats de la seu de l’Acadèmia Europea a Barcelona es dirigiran a la promoció del coneixement, en especial de les ciències socials i les humanitats. La delegació catalana també es convertirà en la seu de l’Acadèmia al sud d’Europa i l’àrea mediterrània, amb l’objectiu de contribuir a la consolidació d’un veritable espai europeu de recerca, educació i innovació. Els membres de l’Acadèmia Europea són científics i acadèmics que treballen per promoure l’aprenentatge, l’ensenyament i la investigació.
La presentació de la seu de l’Acadèmia Europea a Barcelona es va fer el 14 de desembre a la Sala Prat de la Riba de l’Institut i, acte seguit, es va inaugurar a la Casa de Convalescència. L’acte va ser presidit pel conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i hi van intervenir el president de l’Institut d’Estudis Catalans, Salvador Giner; el president de l’AE, Lars Walloe; el director de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, Enric Claverol; el director de l’Àrea de Ciència, Recerca i Medi Ambient de l’Obra Social “la Caixa”, Enric Banda, i el regidor d’Educació i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona, Gerard Ardanuy.
Recull de premsa
|
|