Una de les novetats més importants del Cartell del 2020 és que el Premi Prat de la Riba augmenta la seva dotació: passa de 6.000 euros a 15.000 euros. El guardó, instituït l’any 1916, s’ofereix a una persona o a una entitat o institució que hagi contribuït decisivament amb el seu treball a estudiar, difondre o desenvolupar els valors culturals, científics o humans de les terres de llengua i cultura catalanes.
En aquesta edició també s’han convocat dos reconeixements nous: el Premi IEC de la Secció de Filosofia i Ciències Socials, ofert a un treball d’investigació o d’assaig sobre qualsevol de les matèries de la Secció (comunicació i antropologia, dret, economia, filosofia, geografia i demografia, pedagogia i psicologia, sociologia i ciència política), i el Premi Miquel Biada i Bunyol, que reconeix la millor obra, treball, tesi doctoral o estudi sobre infraestructures, des d’una perspectiva econòmica, històrica, financera o social, sigui publicat o inèdit. L’objec¬tiu d’aquest segon guardó, que atorga la Societat Catalana d’Economia, és reconèixer i estimular els esforços per a millorar la investigació en el camp de les infraestructures.
Les candidatures s’han de tramitar telemàticament per mitjà del formulari dispo¬nible al web de l’IEC, en aquest enllaç. Si s’hi presenta una obra publi¬cada, se n’haurà de dipositar un exemplar imprès a la seu de l’IEC (carrer del Car¬me, 47, de Barcelona), acompanyat del comprovant de la tramitació telemàtica. La major part dels guardons admeten candidatures fins al 29 de novembre d’aquest any i s’entregaran en un acte a la Casa de Convalescència, seu de l’Institut, que se celebrarà l’abril del 2020.
Els Premis Sant Jordi tenen una llarga tradició històrica i contribueixen a assolir la finalitat de l’IEC de promoure l’alta investigació científica, principalment la de tots els elements de la cultura catalana.
|