Número 258
juny 2021
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

La nova geografia de la Catalunya post-COVID
Coordinat per Jesús Burgueño

 
Davant l’impacte de la COVID-19, es pot afirmar que la geografia de Catalunya ha canviat i molts dels canvis experimentats deixaran petjada en la societat i el territori. Ens trobem davant d’una nova realitat que demana la diagnosi dels professionals de la geografia.
 
La pandèmia ha generat un daltabaix econòmic i social d’unes magnituds extraordinàries, ben evident per a tothom. Plou sobre mullat, perquè com a rerefons tenim l’emergència climàtica i el canvi ambiental que hi està associat i també les seqüeles de la crisi financera iniciada el 2007, que són visibles principalment en les ciutats. I per si tot plegat fos poca cosa, Catalunya viu immersa en la seva pròpia i llarga crisi política, iniciada el 2010.
 
Aquest llibre aplega una trentena d’aportacions sobre la nova geografia del país. Si la Geografia de Catalunya (1958-1974), dirigida per Lluís Solé Sabarís i publicada per l’editorial Aedos, va ser l’obra geogràfica catalana de referència de finals del franquisme i de la Transició, la Societat Catalana de Geografia ha cregut necessari que els geògrafs i les geògrafes de les primeres dècades del segle XXI fessin també la seva aportació col·lectiva a la comprensió del nou país emergent d’aquesta etapa multicrisi, amb rigor acadèmic, però alhora amb voluntat de divulgació.

 

 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Novetats bibliogràfiques

 
La nova geografia de la Catalunya post-COVID - Coordinat per Jesús Burgueño
 
 
Síntesi orgànica de molècules complexes - Elias James Corey. Traducció, introducció i comentaris d’Àngel Messeguer i Peypoch.
 
 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa