Número 233
desembre 2018
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Raïms. Les principals varietats catalanes: història, cultiu i vins

Josep M. Puiggròs, Xavier Fornos i Jordina Escala (coordinadors)

Raïms és un treball col·lectiu fet per sis especialistes procedents de diferents àmbits relacionats amb la vinya i el vi. De la suma dels seus coneixements, n’ha resultat aquest manual, que tracta d’una manera molt completa un dels cultius més representatius de la Mediterrània, de la qual formem part. Existeixen altres publicacions que tracten l’ampelografia, la viticultura o l’enologia des d’un punt de vista tècnic. No és, però, gaire freqüent que, com en aquest cas, s’hi incorporin també elements d’història i cultura. Les dotze varietats que inclou aquest manual són les autòctones, aquelles que tradicionalment s’han cultivat a Catalunya, encara que totes, per diverses raons històriques, són presents en altres territoris. Aquest llibre vol ser útil a pagesos, elaboradors, tècnics del sector vitivinícola i, sobretot, a tots aquells amants del vi i consumidors que vulguin saber alguna cosa més dels raïms i vins del país.

Obra coeditada per Edicions i Propostes Culturals Andana, IEC-Institució Catalana d’Estudis Agraris i Museu de les Cultures del Vi de Catalunya (VINSEUM). Amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya-Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i la consultoria vitivinícola integral Rius&Rius.

 

 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Novetats bibliogràfiques

Raïms. Les principals varietats catalanes: història, cultiu i vins -
 
 
El llibre de comptes de Nicolau de Mediona -
 
 

 

Butlletí de la Societat Catalana d’Estudis Històrics Número 29 -
 
 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa