|
La revista anual en anglès de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC obre el número 216 amb l’article d’Hèctor López sobre les competències assumides per la Unió Europea sobre la inversió estrangera en els països membres, arran de l’entrada en vigor del Tractat de Lisboa. Es titula «Change in the Constitutional Framework of the European Union with regard to regulating foreign direct investment». A continuació, Marc Carrillo, en l’article «The impact of the crisis on social rights», parla de les mesures legals que s’han pres per a afrontar l’actual crisi econòmica i social, i especialment l’impacte que té sobre els drets laborals.
Per la seva banda, Joan Manuel del Pozo analitza el significat, avui dia, del concepte joventut, i fa referència el paternalisme pedagògic que fa que els joves tinguin més dificultats per a assumir responsabilitats, en un article que titula «Youth: Values and freedom». Per acabar, en la secció d’antropologia, Pepa García-Hernandorena recull el testimoni dels descendents dels valencians que van emigrar als Estats Units en les primeres dues dècades del segle XX, en l’article «Recovered memory: The use of biographic stories in the second and third generation of Valencian emigrants to the United States of America in the early 20th century».
Catalan Social Sciences Review és una revista digital en llengua anglesa, de periodicitat anual, que aplega articles de l’àmbit de les ciències socials publicats originalment en català en diverses revistes científiques. Aquesta publicació, editada per la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC, té per objectiu afavorir la difusió internacional de la producció científica sobre les ciències socials en català. |