Número 173
març 2013

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Carme Ruscalleda posa en valor la riquesa de la cuina catalana en una conferència a l’IEC

«La cuina catalana és l’aparador cultural del país» és el títol de la conferència que va pronunciar Carme Ruscalleda el 14 de febrer a l’IEC. La xef del Sant Pau va començar la intervenció enumerant els tres grans puntals de la cuina catalana: l’oli, el pa i el vi, sense els quals «la nostra cuina perdria pinzellada», així com altres ingredients clau de la cuina catalana com són els pèsols ―«el caviar verd»—, les botifarres, els formatges, les tòfones o les maduixes del Maresme. Per a ella, «Catalunya mai no havia tingut uns pagesos tan joves com ara, i que visquin dignament és una responsabilitat de tots nosaltres: cal fomentar la cuina a casa que cuidi els seus productes i una bona cuina professional».

L’acte, organitzat per la Secció de Filosofia i Ciències Socials i l’Acadèmia Catalana de Gastronomia, va servir per a presentar un cicle de conferències amb el leitmotiv «La cuina catalana abans de conquerir el món». El cicle se celebrarà aquesta primavera i s’hi abordaran temes com els productes de base, la influència francesa, les conseqüències econòmiques de la llibertat creativa o els vins.

Notícies

* El català normatiu fa cent anys

* Màrius Serra, Vicent Pascual, Ramon Gomis i Jordi Salas-Salvadó, nous membres de l’IEC

* Josep Vallverdú, escriptor i membre de l'IEC, és homenatjat en el seu norantè aniversari

* Es presenta a l’IEC el llibre Ciència i universitat a Catalunya. Projecció de futur

* Els mots blog, bloguer, politòleg i politologia ja són al diccionari normatiu

* Un web recull la documentació dels Congressos de Metges i Biòlegs de Llengua Catalana des de 1913

* Les característiques i el funcionament de les cèl·lules tumorals centren el discurs de recepció de Ramon Bartrons com a membre de l’IEC

* L’IEC acull un acte en memòria d’Anscari Manuel Mundó

* Vicent Pitarch, reconegut amb el Guardó Extraordinari d’Escola Valenciana

* Josep Amat, Premi d’Honor de la Nit de les Telecomunicacions i de la Informàtica 2013

* Carme Ruscalleda posa en valor la riquesa de la cuina catalana en una conferència a l’IEC

* Representants de la indústria del sector forestal, investigadors i tècnics especialitzats es reuneixen a l’IEC


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa