La situació de crisi econòmica ha fet replantejar les estructures administratives que han governat el país d’ençà de la transició. Durant gairebé dos anys, dotze grups de diàleg i uns tres-cents experts de les diferents disciplines vinculades a l’ordenació del territori i l’urbanisme han reflexionat al voltant de temàtiques com ara el planejament urbanístic, la mobilitat, la participació ciutadana, el món rural, la forma urbana, el paisatge, el turisme i les polítiques de sòl i habitatge, amb l’objectiu de formular propostes de futur en relació amb el model territorial i urbanístic. Ho han fet en el marc del Fòrum 2012 Catalunya 21. Territori i urbanisme. Estat i alternatives, impulsat i coordinat per la Societat Catalana d’Ordenació del Territori (SCOT), filial de l’IEC. El resultat són dues-centes cinquanta propostes, estructurades en cinc línies estratègiques, que conformen el Document d’alternatives en l’àmbit del territori i l’urbanisme. |
El document es va presentar el passat 27 de setembre, a l’IEC, en un acte en què van intervenir Agustí Serra, director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat; Jaume de Puig, vicepresident de l’IEC, i Josep Maria Llop, president de la Societat Catalana d’Ordenació del Territori. A l’acte van assistir prop de setanta persones.
Amb la presentació del document, s’obre un període d’aportacions i valoracions ―que es poden fer arribar per correu electrònic a forum@scot.cat―, que es tancarà el 27 d’octubre. El resultat final es presentarà en el congrés Alternatives al territori i a l’urbanisme de Catalunya, que tindrà lloc a l’IEC, els dies 19 i 20 de desembre, i amb què es clourà el Fòrum 2012.
|
|