Secció de Ciències Biològiques

El component liquènic dels boscos caducifolis de Catalunya

Ponent

Xavier Llimona i Pagès
Institut d'Estudis Catalans - Universitat de Barcelona

Síntesi

El projecte planteja estudiar la diversitat liquènica dels boscos caducifolis de Catalunya, sobretot en les àrees del Montseny, Cadí-Moixeró i la Garrotxa, que representen els límits meridionals de les seves àrees de distribució. Els objectius principals són ampliar el coneixement de la diversitat liquènica i aplicar el coneixement d’aquesta diversitat per avaluar les característiques d’aquests boscos.

 
Abstract en anglès
 
The project aims to study the lichen diversity of decideous forests in Catalunya. The main target areas will be Montseny, Cadí-Moixeró and Garrotxa. They represent the southern range of the distributional area for some of decideous forests. The main goals are: i) broadening the knowledge on lichen diversity, and ii) to apply lichen diversity in order to assess environmental characteristics of the surveyed forests.
 

 

Paraules clau

Botànica, Liquenologia, Diversitat, Bioindicadors

 

Inici del projecte

2015 -

 

Antecedents

 S’han dut a terme estudis en la diversitat liquènica de les fagedes del Ripollès i la Garrotxa, i l’aplicació dels líquens com a indicadors de la seva qualitat ambiental. A més, s’han establert una sèrie de punts de mostreig com a base per avaluar els impactes del canvi global en aquests hàbitats.

 

Resultats

Els resultats de l’estudi es presentaran a reunions nacionals i internacionals. A més es presentaran per ser publicats en revistes científiques de ressò. Es col·laborarà amb els espais naturals on es duguin a terme les prospeccions per tal de cedir la informació i assessorar-los en l’elaboració de material específic.

 

Més informació

 

 

Àrea geogràfica


Pàgines Web


 


Amb el suport de

 

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya

Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Departament de Justícia

Ministerio de Ciencia e Innovación

Ministerio de Educación, Cultura y Deporte