Torna a les notícies
El cicle Dimarts de ciència i tecnologia 2024 es tanca amb una conferència sobre la crisi energètica
Secció: Ciències i tecnologia
07/10/2024

La conferència «La crisi energètica des de la trinxera» anirà a càrrec de l’enginyer industrial Joan Vila Simó i tindrà lloc el pròxim 29 d’octubre a la Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC

Quins són els reptes energètics i de sostenibilitat a què la societat global haurà de fer front en els anys vinents? Som a temps de revertir —o com a mínim d’alentir— les conseqüències d’un canvi climàtic que sembla imparable?
 
Segons l’enginyer Joan Vila Simó, el model econòmic que impera des dels anys vuitanta ha perjudicat greument el medi ambient, i el malbaratament de recursos per part del conjunt de la societat fa que es pregunti quina serà la propera gran crisi: l’energètica, la de les matèries primeres o, potser, l’econòmica?
 
La sessió «La crisi energètica des de la trinxera» posarà el punt final al cicle Dimarts de ciència i tecnologia 2024 i serà on Vila compartirà les seves reflexions sobre l’escalfament global des d’una perspectiva pràctica i allunyada de l’economia financera.
Amb més de quatre dècades d’experiència en la indústria del paper i un ampli bagatge en innovacions d’estalvi energètic, Joan Vila defensa que és possible avançar cap a un nou model d’eficiència energètica si s’implementen canvis conductuals a la societat i s’ajusta el consum a les necessitats de la ciutadania.
 
Joan Vila Simó també és autor de tres llibres: La crisi des de la trinxera. Economia per a empresaris; Economia en el canvi climàtic. Full de ruta cap a la societat frugal, i La fi de l’abundància. Creixement sostenible o decreixement estable? Cap a un benestar eficient i frugal. Durant deu anys ha estat president de la Comissió d’Energia de PIMEC, vocal del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) i actualment és president de la Fundació Europace.
 
L’acte serà a la Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC a les 19 hores i també es podrà seguir virtualment a través de Zoom i de YouTube.
 
Font imatge: Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (Gencat)