BROU DE GALLINES un. pluri.
Caldo de gallines.
"Brou de gallines. Si vols fer brou de gallines per confortar, ages una bona gallina e deguola e escalda la encontinent e mit la a coure en la olla be neta e lavada, e sia tan gran la olla que com lo brou sera aminvat entro a una escudella que la gallina sia desfeta, e umpla la olla mentre ne capia, e, com comensara a bullir, ab cullera de fust trau tota quanta escuma tot de sus, e lexa la bullir a cominal foch, e mit hi un poch d os de carnsalada... e, com la gallina se deura desffer, mit hi la cullera e trenca la tota en la olla dins... e aquest brou val mes que negun altre de gallines." Llibre de Sent Soví MS. n. 216, f. CXXV, b. Bib. Univ. València
Brou de gallines. Si vols fer brou de gallines o de cabrit, pren ametlles parades picades ab juyvert, e cola la e vaga en una olla; mit hi les gallines entregues crues e vagen a coura; com sien cuytas, si es masa clar, pica hi los fetges e vagen dintra, mit hi safra e gingebre, e qui s vols les gallines cuytas escarterades, torn ho en la olla ab la salsa..." Llibre de Sent Soví MS. n. 216, fol cxxvj, b. Bib. Univ. València
![](images/361_1086882317134_trans.gif) | ![](images/361_1086882317134_trans.gif) | ![](images/361_1086882317134_trans.gif) |