ARROP, [AROP] s.
Decocció de suc de fruites espessit en consistència de mel.
V. rop.
"Item paga cascuna bota d oli. 1ll. Et prorata tota gerra d oli ho de vin o d arrop." Compartiment de Sardenya Villa de Sgleyas de Sigere
"Rob, Arrob de vi." Dictionarium Medicum Barcelona, 1562
"E sson de les bones viandes e acosten se a la calor natural, axi com la mel e la calor que es de part de fora que s coen ab lo fog, e per aço trobe hom les coses calentz pus ssaboroses, axi com veetz la dolçor de l arrop que no es natural, mas per lo coure se torna dolz." Ibn Wáfid Llibre de les medicines particulars f. 2, c
"Si baxa la dolor, sino metra y hom empastre de muyol d on pastat ab .i. poc d arop." Joan Jacme Alcoatí f. XXXIX, a
"Prin del manrubi ventos e dels ayls, de lles figues seques e dell polioll, de de l arop, e daquestes erbes pren lo such..." Receptari de la Universitat de València 156; MS. n. 216, f. xxiij, b. Bib. Univ. València
"... si la n vols fer fresca, destenpra la ab vinagre e porets hi metra arop." Llibre de Sent Soví MS. n. 216, f. cxxvj, a. Bib. Univ. València
![](images/361_1086882317134_trans.gif) | ![](images/361_1086882317134_trans.gif) | ![](images/361_1086882317134_trans.gif) |