Vocabulari Lluís Faraudo de Saint-Germain
INICI 
Cerca per entrada
Cerca per mots de la fitxa
coincident
començada
que contingui
acabada per
cerca
    4 de 53    (630 registres)
veure  Arnat, ada
veure  Arnat, ada
veure  Aromatitzar
veure  Arpa
veure  Arregnat, ada
veure  Arremangat, ada
veure  Arrop, [arop]
veure  Artibanc, [artibanch]
veure  Asprament
veure  Astalmut
veure  Atònit, a
veure  Auraut

ARROP, [AROP] s.

Decocció de suc de fruites espessit en consistència de mel.

V.
rop.

"Item paga cascuna bota d oli. 1ll.
Et prorata tota gerra d oli ho de vin o d arrop."

Compartiment de Sardenya Villa de Sgleyas de Sigere

"Rob, Arrob de vi."
Dictionarium Medicum Barcelona, 1562

"E sson de les bones viandes e acosten se a la calor natural, axi com la mel e la calor que es de part de fora que s coen ab lo fog, e per aço trobe hom les coses calentz pus ssaboroses, axi com veetz la dolçor de l arrop que no es natural, mas per lo coure se torna dolz."
Ibn Wáfid Llibre de les medicines particulars f. 2, c

"Si baxa la dolor, sino metra y hom empastre de muyol d on pastat ab .i. poc d arop."
Joan Jacme Alcoatí f. XXXIX, a

"Prin del manrubi ventos e dels ayls, de lles figues seques e dell polioll, de de l arop, e daquestes erbes pren lo such..."
Receptari de la Universitat de València 156; MS. n. 216, f. xxiij, b. Bib. Univ. València

"... si la n vols fer fresca, destenpra la ab vinagre e porets hi metra arop."
Llibre de Sent Soví MS. n. 216, f. cxxvj, a. Bib. Univ. València


torna a dalt