Vocabulari Lluís Faraudo de Saint-Germain
INICI 
Cerca per entrada
Cerca per mots de la fitxa
coincident
començada
que contingui
acabada per
cerca
    23 de 32    (374 registres)
veure  Negre
veure  Nodrissa, [nodriça, nudrissa, nudriça]
veure  Òbit
veure  Oli verge
veure  Ortiga groga
veure  Palomina
veure  Pany
veure  Parada
veure  Parament (De ___)
veure  Pas (A ___ cuitat)
veure  Passar
veure  Pastanagat, [pastenegat, pasteneguat]

PASTANAGAT, [PASTENEGAT, PASTENEGUAT] s.

Confecció culinària a base de pastanagues.

"Encara mes en aytal temps deu hom mengar viandes caldes e grosses en sa substancia, axi com cols, e xiriviat e pastanagat, e molto, e gallines e axi de les altres semblants."
Jaume d'Agramunt Regiment de preservació a epidímia e pestilència e mortaldats art. V, cap. II

"Pastenegat.
Si vols fer pasteneguat, ages pastenagues blanques e mit les a coure e, com seran cuytes, trau les ne... e para les, e, com sien parades, prem les entre dos talladors... puys, elles premudes, ages un bell morter e pica les be e mit las a coura en brou de molto e de carn salada e de que t vulles, e cou les en manera de carabaças, e, com deuran esser cuytas, ages let d ametlles... e mit la dins, e mit hi formatge entregue e tallat o rallat..."

Llibre de Sent Soví MS. n. 216, f. cxxviij, d. Bib. Univ. València


torna a dalt