PASTANAGAT, [PASTENEGAT, PASTENEGUAT] s.
Confecció culinària a base de pastanagues.
"Encara mes en aytal temps deu hom mengar viandes caldes e grosses en sa substancia, axi com cols, e xiriviat e pastanagat, e molto, e gallines e axi de les altres semblants." Jaume d'Agramunt Regiment de preservació a epidímia e pestilència e mortaldats art. V, cap. II
"Pastenegat. Si vols fer pasteneguat, ages pastenagues blanques e mit les a coure e, com seran cuytes, trau les ne... e para les, e, com sien parades, prem les entre dos talladors... puys, elles premudes, ages un bell morter e pica les be e mit las a coura en brou de molto e de carn salada e de que t vulles, e cou les en manera de carabaças, e, com deuran esser cuytas, ages let d ametlles... e mit la dins, e mit hi formatge entregue e tallat o rallat..." Llibre de Sent Soví MS. n. 216, f. cxxviij, d. Bib. Univ. València
![](images/361_1086882317134_trans.gif) | ![](images/361_1086882317134_trans.gif) | ![](images/361_1086882317134_trans.gif) |