MORTEROL s.
Picada de diverses carns, formatge, pa torrat, herbes, brou i espècies feta en morter.
V. melcoratge.
"De morterol." Nola, Robert de Art del coch
"... e menge perdius, aucels sens lo cuyro perque lo cuyro dona dolor en lo ventre e estreny la carn, e, quan sera la perdiu cuyta, pica la molt e fes ne axi com morterol..." Micer Johan Receptari de Micer Johan II
"Morterol. Si vols fer morterol, fes bon brou de molto e de gallines; apres ages cuxes de molto mal cuytes e capolades menut del magre e carn salada grassa e porch fresch e pa rallat aytant o menys un poch que la carn, e mit ho a coura en una olla del brou gras, e, com deura esser espes, asabora ho de sal e leva l del foch, e ages... per cascuna escudella dos ous dabatuts ab del morterol... e ages los colorats de safra." Llibre de Sent Soví MS. n. 216, f. cxxvj, c. Bib. Univ. València
| | |