LLET MAL CUITA
Menjar de rebosteria a base de llet d'ametlles, ous i aigua ros.
"Si vols fer let mal cuyta, espesa posa la al foch e mit hi ous e un poch de pa, e mena la, e, com deura bullir, leva la tost del foch e fe n escudelles." Llibre de Sent Soví MS. n. 216, f. cxxviij v, c. Bib. Univ. València
"De let mal cuyta. Ametlles blanques pendras e picar les as be ab una molla de pa... e quant sia tot passat met ho en una olla neta ahon haja a bullir... e apres pren rovells de ous debatuts e met los en la olla e menor ho has unes quantes voltes e apres fes escudelles. E si hi volras metre la molla de pa remullada en aygua ros no pot esser sino bona, empero no y fa molta fretura." Nola, Robert de Art del coch ed. Barcelona, 1520
![](images/361_1086882317134_trans.gif) | ![](images/361_1086882317134_trans.gif) | ![](images/361_1086882317134_trans.gif) |