Vocabulari Lluís Faraudo de Saint-Germain
INICI 
Cerca per entrada
Cerca per mots de la fitxa
coincident
començada
que contingui
acabada per
cerca
    19 de 32    (374 registres)
veure  Lagui
veure  Lent, a
veure  Litargia
veure  Llavat, ada
veure  Llavor, [lavor, levor]
veure  Llengua (Perdre la ___)
veure  Llengua bovina
veure  Llentiscle, [lentiscle, lantiscle]
veure  Llescar, [lescar]
veure  Llet mal cuita
veure  Lletra cuitada
veure  Lletra responsiva

LLET MAL CUITA

Menjar de rebosteria a base de llet d'ametlles, ous i aigua ros.

"Si vols fer let mal cuyta, espesa posa la al foch e mit hi ous e un poch de pa, e mena la, e, com deura bullir, leva la tost del foch e fe n escudelles."
Llibre de Sent Soví MS. n. 216, f. cxxviij v, c. Bib. Univ. València

"De let mal cuyta. Ametlles blanques pendras e picar les as be ab una molla de pa... e quant sia tot passat met ho en una olla neta ahon haja a bullir... e apres pren rovells de ous debatuts e met los en la olla e menor ho has unes quantes voltes e apres fes escudelles. E si hi volras metre la molla de pa remullada en aygua ros no pot esser sino bona, empero no y fa molta fretura."
Nola, Robert de Art del coch ed. Barcelona, 1520


torna a dalt