CARABASSAT, [CARABASAT, CARABAÇAT] s.
Carabassa confitada.
"Perque us manam que ns façats provisio de citronat, melonat, carabaçat e presechs, e d altres confits acostumats..." Arxiu Corona d'Aragó (reg. 1.959, f. 137 r) Curiae sigilli secreti 8, reg. 1.959, f. 137 r, § 1, l. 4 (Joan I, 1390/91)
"feya fer fresch molt citronat, carabaçat, prou gingebrons e canyelons:" Roig, Jaume Spill 2.676
"Capitol segon per confegir carabasat o sindriat. Prendreu las carabasas e fer n eu rodes. E, com n aureu fetes rodes, feu ne telades amples e bones. E apres levar n eu la crosta desus e dejus tot lo moyl de dintre sino lo ferm blanch..." Llibre de totes maneres de confits
![](images/361_1086882317134_trans.gif) | ![](images/361_1086882317134_trans.gif) | ![](images/361_1086882317134_trans.gif) |