Vocabulari Lluís Faraudo de Saint-Germain
INICI 
Cerca per entrada
Cerca per mots de la fitxa
coincident
començada
que contingui
acabada per
cerca
    1 de 4    (44 registres)
veure  Basalís
veure  Bova
veure  Budell cular
veure  Budell gran
veure  Budell, [budel]
veure  Budeller, [budayler]
veure  Capolar
veure  Castor, [questor]
veure  Clavell amarg
veure  Conhort, [conort]
veure  Crespell, [crespel]
veure  Cul

CAPOLAR v. a.

Tallar o picar a bocins menuts.

"Cabrit se talla en aquesta manera que primerament tu li leves la espatla dreta, e de aquella capolaras la carn..."
Nola, Robert de Art del coch Tall de cabrit

"carn capolaven
feyen pastells,
e dels budells
feyen salsices
e longanices"

Roig, Jaume Spill 1.692

"Si vols fer alberginies fe les perbullir ab sal e ab aygua... e puys pren aquelles que seran mills cuytes e cebes e juyvert e menta e moraduix, e capola ho tot ensemps en un tallador..."
Llibre de Sent Soví MS. n. 216, f. cxxvj, b. Bib. Univ. València

"en un pastís
capolat, trit,
d hom cap de dit
hi fon trobat:"

Roig, Jaume Spill 1.666

"... trau les de la olla o cassola e capola les ben en un tallador, e quant sien ben capolades met hi bon formatge de Arago..."
Nola, Robert de Art del coch f. xv, v

"... talla redo los porros, e, com sien tallats, levats los be e puys perbullits los e... treu los de la olla, e puys capola ho, e, com sia be capolada, agats un poch d oli e molt lart de porch... e fonets ho a sofregir..."
Llibre de Sent Soví MS. 216, f. cxxviiij, c. Bib. Univ. València


torna a dalt