Torna a l'agenda

Cicle Diàlegs: «Què menjarem en el futur?»

Organització:

Institut d’Estudis Catalans, en col·laboració amb la Fundació Orfeó Lleidatà, la Universitat de Lleida i el diari Segre

dimarts 11 març 2025
18.30 h

Espai Orfeó, Lleida

La crisi climàtica ens obliga a repensar la dieta humana. Aquest any, per exemple, a Catalunya la collita d’oli s’ha reduït a la meitat. Els transgènics són un perill o són la solució? Serem capaços de prescindir de la carn? Haurem d’alimentar-nos amb insectes? Menjarem carn de laboratori produïda a partir de cèl·lules? Fins a quin punt és possible la sobirania alimentària i el quilòmetre zero?

El cicle Diàlegs enceta la seva programació amb aquesta taula rodona en què Abel Mariné, nutricionista i membre de l’IEC, i Olga Martín Belloso, catedràtica de tecnologia dels aliments i vicerectora de Transferència del Coneixement de la Universitat de Lleida (UdL), debatran sobre «què menjarem en el futur», amb la moderació d’Anna Gómez, sotsdirectora del diari Segre.

El cicle Diàlegs és una iniciativa de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), la Universitat de Lleida (UdL), el diari Segre i la Fundació Orfeó Lleidatà, en què experts de referència nacionals i internacionals debaten i reflexionen sobre els grans reptes del present.

L’entrada és lliure, però amb reserva prèvia, que es pot formalitzar a través d’aquest enllaç.