Agenda i actes
CursLa cuina a casa nostra. La mediterraneïtat que no podem perdre, impartit per Pep Romany
Espai Ciència de l’Octubre CCC i Delegació de l’IEC a València
Octubre Centre de Cultura Contemporània de València
Pep Romany, cap de la Coqueria-Restaurant Pont Sec de Dénia, impartirà un curs destinat a reflexionar sobre els principis bàsics de l’alimentació i el llenguatge culinari que conformen i defineixen allò que s’anomena la dieta i la cultura alimentària mediterrània, la cuina tradicional a casa nostra.
Se celebraran sis sessions de dues hores de durada cada dimarts del 5 de novembre al 10 de desembre.
El 2013, Romany inicia el projecte Pont Sec amb el qual profunditza en el concepte de cuina tradicional en tant que cuina arrelada al territori, més enllà del receptari clàssic. El projecte es desenvolupa al voltant de les tradicionals coques, producte icònic de les comarques centrals i de tot arreu dels Països Catalans, i introdueix el model de «Coqueria» en la restauració.
Convençut de la necessitat d’incorporar la cuina a l’escola, col·labora en el projecte de Centres Cuiners de la Conselleria d’Educació des de l’escola pilot CEIP Port de Xàbia.
Característiques del curs:
6 sessions els dimarts 5, 12, 19 i 26 de novembre i 3 i 10 de desembre de 2024. Horari de 18 h a 20 h.
La informació completa sobre el curs i la matrícula es pot consultar en aquest enllaç.