Agenda i actes
Jornada Vi, ciència i cultura
Secció de Viticultura i Enologia de la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA)
Sala Prat de la Riba de l’IEC
Catalunya és terra de vins. En més de la meitat de les comarques es conreen vinyes i pràcticament tot el raïm que s’obté es transforma en vi de qualitat, emparat per les dotze denominacions d’origen, amb els controls que això comporta.
Som un país en què el vi forma part de la nostra dieta i la nostra cultura. I «cultura de vi» vol dir conèixer les varietats de raïm i les diferents zones i tipus de vi que es fan, però també saber-ne beure, apreciar-lo i conèixer els efectes que té en la salut.
En els últims anys s’ha posat l’accent en els perills de l’alcohol —segur que en té si no es pren amb moderació—, però també pot tenir alguns factors positius.
La Secció de Viticultura i Enologia de la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA), en col·laboració amb l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA), l’Associació Catalana d’Enòlegs (ACE), l’Associació Vinícola Catalana (AVC) i la Fundació per a la Investigació del Vi i la Nutrició (FIVIN), organitza la jornada Vi, ciència i cultura. L’objectiu és, doncs, parlar del vi des de la mirada de la ciència, la cultura i la sostenibilitat.