Torna a l'agenda

Sessió Producció d’aliments i sostenibilitat: present i futur

Organització:

Secció de Ciències Biològiques de l’IEC

dimarts 07 juny 2022
16 h

Dual (Sala Nicolau d’Olwer de l’IEC i virtual)

Obrirà l’acte Pere Puigdomènech, president de la Secció de Ciències Biològiques i, a continuació, hi haurà les ponències següents: «El concepte de sostenibilitat», a càrrec de Jordi Lleonart, membre de l’IEC; «Sistemes alimentaris i sostenibilitat: l’aproximació institucional», a càrrec de Lourdes Viladomiu, professora titular d’economia aplicada de la UAB; «La transició agroecològica, un camí cap a la sostenibilitat del sistema agroalimentari», a càrrec de Francesc Xavier Sans, del Grup de Recerca d’Agroecologia, IRBio (UB); «Aigua, aliments i sostenibilitat», a càrrec de Joan Girona, Programa Ús Eficient de l’Aigua en Agricultura (IRTA);

«Consum alimentari i sostenibilitat: de quins consumidors parlem?», a càrrec de Jesús Contreras, antropòleg, Observatori de l’Alimentació (UB), i «Què mengem i d’on ve?», a càrrec de Ramon Sentmartí, director gerent de Promotora dels Aliments Catalans (Prodeca).

Tot seguit, els ponents participaran en una taula rodona moderada per Jordi Sala, president de la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA), filial de l’IEC. Clourà la sessió Abel Mariné, membre de la Secció de Ciències Biològiques.

L’acte també es podrà seguir en directe per mitjà de YouTubei Zoom.