Agenda i actes
Conferència Proscrits, marginats i minories a la Corona d’Aragó (s. XV-XVIII). Textos i vides
Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, amb la col·laboració de la Universitat de València i l’IEC, entre d’altres
Sessió virtual
El projecte d’investigació Biografías marginales: violencia, sexo, género e identidad. Edición y análisis de fuentes documentales valencianas de la época foral (PGC2018-097011-B-I00), atorgat pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats del Govern d’Espanya, organitza, amb la col·laboració del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de València, l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, el Departament de Filologia Moderna de la Universitat de Nàpols Frederic II, el Departament de Cultura i Civilitat de la Universitat de Verona i el Departament de Llengües i Cultures Modernes de la Universitat Suor Orsola Benincasa (Nàpols), un congrés internacional, interdisciplinari i diacrònic sobre notícies personals, biogràfiques o autobiogràfiques de personatges situats per qualsevol motiu als marges de la literatura, la historiografia i la documentació administrativa, és a dir, subjectes o col·lectius minoritzats o invisibilitzats pels relats del poder o dels guanyadors.
Si hi voleu participar, envieu, abans del dia 24 de juliol de 2020, una proposta de vídeo a l’adreça info@biografiesmarginals.com, on figuri el títol de l’aportació, la secció en què s’inscriu, el vostre nom, cognoms, filiació acadèmica i un breu currículum —deu línies, com a màxim—, amb el resum de la vostra intervenció en la llengua en què la fareu i un altre resum en anglès —amb una extensió de set a deu línies—, per tal que el Comitè Científic l’avaluï. Si la proposta resulta acceptada, haureu d’enregistrar un vídeo —amb l’ordinador o el mòbil—, d’una durada de deu a quinze minuts, i l’haureu d’enviar a la mateixa adreça de correu (info@biografiesmarginals.com) abans del dia 15 de setembre de 2020. Tots els vídeos seran pujats al web de projecte, i, posteriorment, amb l’autorització prèvia dels autors, a un canal de YouTube del mateix equip de recerca, amb la finalitat de crear un arxiu permanent amb els enregistraments sobre el tema, perquè tothom tingui la possibilitat de consultar-lo.
Els idiomes del congrés són: català, aragonès, italià, castellà i anglès. La inscripció és totalment gratuïta i s’expedirà el corresponent certificat de participació com a ponent.