Torna a l'agenda

III Jornada per a l’Aprofitament dels Aliments i la Prevenció de les Pèrdues i el Malbaratament

Organització:

Generalitat de Catalunya, Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA) i Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA)

dimecres 16 octubre 2019
9.15 h

Sala Prat de la Riba de l’IEC

La revisió recent de la legislació europea sobre residus, adoptada el maig del 2019 dins el Pla d’Acció d’Economia Circular, obliga els estats membres a establir mesures per a prevenir i reduir els residus alimentaris en totes les baules de la cadena alimentària i, en particular, a monitorar i informar dels nivells de generació de residus alimentaris. En aquesta línia, des de Catalunya, s’estan impulsant diferents iniciatives per a prevenir i reduir les pèrdues i el malbaratament d’aliments.

Durant la Jornada, debatrem sobre la metodologia de quantificació dels residus alimentaris adoptada per la Comissió Europea, presentarem la Guia per a la implantació d’un pla de prevenció i reducció de les pèrdues i el malbaratament alimentari a les empreses agroalimentàries, parlarem sobre la proposició de llei sobre la reducció del malbaratament alimentari a Catalunya i coneixerem els projectes guanyadors de la hackató pagesa.

Clourà l’acte Teresa Jordà, consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

Programa.