Torna a l'agenda

Jornada Els purins: nutrició, tractament i normativa

Organització:

Institució Catalana d’Estudis Agraris (IEC)

dimecres 26 abril 2017
18.30 hores

Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya (passeig de Gràcia, 55, 6è, 6a, de Barcelona) 

La temàtica dels purins continua essent un dels punts rellevants de la ramaderia intensiva a Catalunya. Reaprofitar els subproductes en un territori on cal conjugar una alta producció i una capacitat certament limitada de reutilització és una tasca complexa. En aquest procés, hi intervenen la nutrició animal, el tractament i l’impacte dels subproductes generats en el seu destí final, els sòls agrícoles. Diferents especialistes en els àmbits de la nutrició, el tractament i els efectes en els sòls parlaran de les diverses alternatives aplicades en el nostres país i els efectes que tenen en el medi natural i, especialment, en les aigües i en els sòls. Hi participaran el Dr. Josep Gasa, catedràtic de nutrició del Departament de Ciència Animal i dels Aliments de la UAB; el Dr. Xavier Flotats, catedràtic del Departament d’Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia de la UPC i director del centre tecnològic GIRO, IRTA-UPC, i el Dr. Jaume Boixadera, cap del Servei de Sòls i Gestió Mediambiental de la Producció Agrària del DARP Generalitat de Catalunya.