Notícies i actualitat
El Centre Català de la Nutrició de l’Institut d’Estudis Catalans (CCNIEC) va lliurar divendres, 21 de gener, el X Premi Ramon Turró, en reconeixement d’una trajectòria d’excel·lència en el camp de la nutrició, al professor Lluís Serra-Majem; el X Premi CCNIEC a la millor iniciativa en el camp de la millora de l’alimentació de la població a Mercat Arrels i el VIII Premi CCNIEC Marc Viader, a la innovació en productes alimentaris, a Sorbos. També es van atorgar els premis a les millors tesis doctorals del curs 2020/2021 dels grups investigadors que formen el CCNIEC.
L’acte, que es va celebrar a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), va ser presidit per Pere Puigdomènech, president de la Secció de Ciències Biològiques de l’IEC; Ramon Sentmartí Castañé, director gerent de Prodeca-Promotora dels Aliments Catalans, que depèn del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, i Carmen Cabezas Peña, secretària de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. L’obertura de l’acte va ser a càrrec de Jordi Salas-Salvadó, director del CCNIEC.
El CCNIEC està format per vint-i-set grups de recerca reconeguts dels Països Catalans que es dediquen a l’alimentació, la nutrició i el metabolisme. Creat el 1999, té com a objectiu fonamental contribuir a l’avenç de la recerca bàsica i aplicada en nutrició i a la millora de la qualitat de la informació i la formació nutricional de la societat (http://www.ccniec.cat).